Συνάντηση εργασίας και ένταξη στην Κοινωνική Επιτροπή των Γυναικών στην Ογκολογία

Το Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία συμμετείχε σε μια ιδιαίτερη και διαφορετική συνάντηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που πραγματοποίησε η μη κερδοσκοπική οργάνωση Γυναίκες στην Ογκολογία (W4O Hellas), στο Athens Capital Center Hotel, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023.

Η ανοικτή συζήτηση προήλθε από την ανάγκη υποστήριξης ασθενών, αλλά και των επαγγελματιών στο χώρο της υγείας. Στην συνάντηση η κ. Δήμητρα Ερμείδου, Συνιδρύτρια και Υπεύθυνη Προγραμμάτων του Eyes of Light, ανέδειξε τη δυναμική της συμμετοχικής δράσης και της τέχνης στο χώρο της υγείας και το πώς η τέχνη είναι σημαντική σε χώρους υγείας για τους ασθενείς, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας. Η τέχνη, ως μέσο που βοηθά στο βίωμα και επιτρέπει την έκφραση, είναι σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του ασθενή.

Η ανάπτυξη διαλόγου και σχέσεων συνεργασίας μεταξύ της τέχνης και των επιστημών υγείας, είναι ουσιαστική, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για την ίδια την ιατρική κοινότητα. Η συμμετοχή του Eyes of Light στην συνάντηση αυτή θέτει τις βάσεις για μια συνέργεια, ώστε να πολλαπλασιαστεί ο θετικός αντίκτυπος στις κοινότητες που αμφότεροι υπηρετούν.

Επιπλέον, η κ. Ερμείδου, αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση και είναι πλέον μέλος της Κοινωνικής Επιτροπής των Γυναικών στην Ογκολογία. Στην Κοινωνική Επιτροπή συμμετέχουν επώνυμες γυναίκες από διάφορους κοινωνικούς χώρους (πολιτικοί, καλλιτέχνιδες, αθλήτριες, δημοσιογράφοι, γυναίκες των γραμμάτων και των τεχνών κ.λπ.), οι οποίες ενισχύουν το έργο της W4O Hellas ως πρέσβειρες των σκοπών της.

 


Διαβάστε επίσης:

 

Μοιραστείτε το!