Συνεργάτες & Υποστηρικτές

Νομικα Προσωπα

START

Το πρόγραμμα START - Create Cultural Change χρηματοδότησε το Eyes of Light στα πλαίσια ένταξης στην 1η και 2η φάση υποτροφιών START 2018-19

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού φιλοξένησε το πρώτο Εργαστήριο Βιωματικής Φωτογραφίας για Γυναίκες με Εμπειρία Καρκίνου του Μαστού

ΚΕΦΙ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών φιλοξενεί Εργαστήρια Θεραπευτικής Φωτογραφίας για Ανθρώπους με Εμπειρία Καρκίνου

ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ

Φιλοξενεί Εργαστήριο Θεραπευτικής Φωτογραφίας για Ασθενείς του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς

Τεχνόπολη

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων παραχώρησε την Αίθουσα Παλαιών Φούρνων για την πραγματοποίηση της έκθεσης Eyes of Light: Εστιάζοντας στη Ζωή, το Μάϊο 2019

Δήμος Αθηναίων

Υποστηρίζει τη δράση του Eyes of Light, θέτοντας την έκθεση του Μαΐου 2019 στην Τεχνόπολη υπό την αιγίδα του

Photolab logo

Photolab

Χορηγός φωτογραφικών εκτυπώσεων της ενότητας Survivors του Καρκίνου: Τα Πρόσωπα της Ελπίδας, έκθεση Eyes of Light, Μάϊος 2019

MoveArtLogo

Move Art

Χορηγός εγκατάστασης
μέρους της έκθεσης
Eyes of Light το Μάϊο 2019

GfHF

Το Κέντρο Ανθρωπιστικής Φωτογραφίας του Βερολίνου φιλοξένησε Σεμινάριο Θεραπευτικής Φωτογραφίας για Γυναίκες με Εμπειρία Καρκίνου το Φθινόπωρο 2018

Ίδρυμα Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση χρηματοδοτεί το Eyes of Light στα πλαίσια της 3ης φάσης υποτροφιών START 2018-19 (Scaling Award)

Ίδρυμα Μποδοσάκη

Παρέχει χώρο 6μηνης φιλοξενίας και υπηρεσίες ανάπτυξης δεξιοτήτων στα πλαίσια της 3ης φάσης υποτροφιών START 2018-19 (Scaling Award)

ΚΗΨΥΑΚ

Κέντρο Ημέρας

Το Κέντρο Ημέρας για την Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο φιλοξενεί Εργαστήριο Θεραπευτικής Φωτογραφίας

YouBeHero

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για μικρές δωρεές σε μας, μέσα από προμήθεια ηλεκτρονικών αγορών χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση του αγοραστή

Σπίτι του ΜΑΝΑ

Μελλοντικός φορέας φιλοξενίας Εργαστηρίου Θεραπευτικής Φωτογραφίας για γυναίκες με καρκίνο μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο

Ίδρυμα Α. & Ι. Αγγελικούσης

Στηρίζει την πραγματοποίηση Εργαστηρίου Θεραπευτικής Φωτογραφίας για νεαρά άτομα με καρκίνο (2021)

HIGGS

Στηρίζει την ανάπτυξη του οργανισμού Eyes of Light, με την ένταξή του στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Ενδυνάμωσης ΜΚΟ "INCUBATOR"

ESGO ENGAGe

Ο Πανευρωπαϊκός Σύλλογος Ασθενών με Γυναικολογικό Καρκίνο φιλοξένησε σεμινάριο θεραπευτικής φωτογραφίας στα πλαίσια του Virtual Patient Advocacy Week 2020

Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Από το 2021 το Eyes of Light είναι Αρωγό Μέλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, της εθνικής συνομοσπονδίας των συλλόγων ασθενών της χώρας.

Φωτογράφοι

δραση "SURVIVORS ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ"

Δέχτηκα να συμμετάσχω στη δράση Survivors του Kαρκίνου: Τα Πρόσωπα της Ελπίδας διότι είναι υποχρέωση του καθενός μας να βοηθήσει από την δική του θέση. Έτσι, αυτή η καλλιτεχνική μου συμβολή είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω για το σπουδαίο αυτόν σκοπό.

Πέρασα 5 χρόνια φωτογραφίζοντας τον καρκίνο των γονιών μου, το οποίο λειτούργησε ως μια απόλυτα λυτρωτική και ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Με τιμάει το γεγονός οτι η Κα Λουκία μου άνοιξε το σπίτι της και μέσα από τη φωτογραφική διαδικασία μου επέτρεψε να νιώσω έστω ένα εκατοστό από τη νικηφόρα της μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Δέχτηκα να συμμετάσχω στο project γιατί πιστεύω πως όλοι με τον τρόπο μας πρέπει να στηρίξουμε τέτοιες δράσεις. Μέσα από το Survivors του Καρκίνου: Τα Πρόσωπα της Ελπίδας γνώρισα την Μαρία. Έναν δημιουργικό άνθρωπο γεμάτο χρώματα.

Συμμετέχω για να βοηθήσω όσο μπορώ στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού στην Ελλάδα για τη νόσο του καρκίνου.

Για μένα Τέχνη πρώτα από όλα είναι μια μεταμορφωτική πράξη, μια μεταμορφωτική διαδικασία. Τόσο για τους δημιουργούς όσο και τους θεατές. Και η συγκεκριμένη δράση υποστηρίζει αυτή την αντίληψη.

Φωτογραφίζω έναν άνθρωπο που πάλεψε στη ζωή, για να έχει ζωή, σε μια εποχή παραίτησης από το Θαύμα της Ζωής. Ας μάθουμε από τη Σοφία των αποθεραπευμένων. Ας μάθουμε πως αγκαλιάζουν το σώμα τους και επικοινωνούν μαζί του, με ιερότητα. Πώς συνδέονται με το μέσα τους, πώς τολμάνε να συνδεθούν με την ευαλωτότητα τους, με τους πόνους τους, πώς συγχωρούν; Πώς ανακαλύπτουν την εσωτερική τους ομορφιά και πως αρνούνται τοξικά περιβάλλοντα, ακτινοβολίες και ανθρώπους.

Με τιμά ιδιαίτερα η πρόσκληση να φωτογραφίσω ένα από τα Πρόσωπα της Ελπίδας, έναν συνάνθρωπό μας που κέρδισε αποφασιστικά τη μάχη για τη ζωή. Αμέσως ήξερα πως ήθελα να φωτογραφίσω τη θεία μου τη Νίτσα. Μέσα από τη διαδικασία είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω μια άγνωστη σε εμένα πτυχή του χαρακτήρα της.

Πάντα θαύμαζα και σεβόμουν εκείνους που χρειάστηκε να παλέψουν για τη ζωή τους. Η στάση τους μας δίνει ένα τεράστιο μάθημα, έναν σπουδαίο λόγο να επανεκτιμήσουμε τις δικές μας ζωές. Η συμμετοχή μου στην δράση είναι η ελάχιστη ανταπόδοση και δέχτηκα με μεγάλη χαρά.

Δέχτηκα να συμμετάσχω στην συγκεκριμένη δράση γιατί μέσα μου γνώριζα οτι η φωτογράφιση θα ήταν απλά μια αφορμή. Γνώρισα έναν αξιόλογο άνθρωπο με δυναμική. Την Ιωάννα.

Ο λόγος που επέλεξα να πάρω μέρος στη δράση αυτή είναι γιατί πιστεύω πως είναι σημαντικό να αναδείξουμε τη δύναμη, το κουράγιο και τη θέληση των ανθρώπων αυτών (survivors) και πως το να βάζουμε ενα πρόσωπο (πορτραίτο) μπροστά απο κάθε ιστορία δίνει σάρκα και οστά στην προσπάθεια κάθε survivor, αλλά και τη δυνατότητα στον θεατή να συνδεθεί προσωπικά με αυτή την προσπάθεια.

Συμμετέχω γιατί πάντα στήριζα σημαντικές ιδέες που επιδιώκουν να ευαισθητοποιούν και να εμπνέουν το κοινό. Ένας τέτοιος σκοπός είναι και η συγκεκριμένη δράση και είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να φωτογραφίσω έναν πραγματικό Survivor. Χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία ως μέρος αυτού του project είναι ένα μάθημα ζωής και αποτελεί πηγή έμπνευσης για μένα! Μέσα από τη φωτογραφική καταγραφή και τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων ίσως εκτιμήσουμε και αξιοποιήσουμε περισσότερο τον χρόνο και το δώρο της ζωής που μας έχει δοθεί.

Η πρόσκληση για να συμμετέχω στο Survivors του Kαρκίνου: Τα Πρόσωπα της Ελπίδας, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή μια πρόσκληση όχι για να φωτογραφίσω ένα ακόμα θέμα, αλλά για να γνωρίσω έναν άνθρωπο και να μάθω την ιστορία του.

Το 2019 τα θέματα υγείας δεν πρέπει να αποτελούν μυστικό η ταμπού.  Η τέχνη ως ένα δυνατό μέσο έκφρασης μπορεί να λειτουργήσει αφυπνιστικά, μπορεί να κινητοποιήσει τον κόσμο, να τον κάνει να αλλάξει συνήθειες και προκαταλήψεις.  Να τον οδηγήσει στην επίγνωση.

Συμμετέχω επειδή γνωρίζω ο ίδιος πώς είναι να έχεις περάσει από μια τέτοια εμπειρία. Γνωρίζω τι δύναμη χρειάζεται για να το ξεπεράσεις. Επίσης δέχτηκα γιατί ήθελα να γνωρίσω τον άνθρωπο που θα φωτογράφιζα.