Εικαστικές Εκθέσεις – Eyes of Light
EYES OF LIGHT: ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ

Η Φωτογραφία ως εργαλείο ενδυνάμωσης ατόμων με εμπειρία καρκίνου
Παλαιοί Φούρνοι, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 18-24 Μαΐου 2019

Στην έκθεση “Eyes of Light: Εστιάζοντας στη Ζωή” παρουσιάστηκαν με τη μορφή εικαστικών εγκαταστάσεων, τα αποτελέσματα των εργαστηρίων βιωματικής-θεραπευτικής φωτογραφίας, που υλοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο 2019 στους συλλόγους υποστήριξης καρκινοπαθών Άλμα Ζωής και ΚΕΦΙ. Τα εργαστήρια εστίασαν στην ενθάρρυνση της συναισθηματικής ευημερίας των συμμετεχόντων, ώστε να δουν τις προκλήσεις της νόσου με πιο θετική ματιά. Χρησιμοποιήθηκαν ειδικά σχεδιασμένες τεχνικές αυτο-έκφρασης και παιχνιδιού μέσω της φωτογραφίας.


Επιπλέον, παρουσιάστηκε η δράση “Survivors του Καρκίνου: Τα Πρόσωπα της Ελπίδας” που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατάρριψη των στερεοτύπων που σχετίζονται με τη νόσο. Η δράση έφερε κοντά ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου και καταξιωμένους φωτογράφους και οδήγησε σε μια σειρά πορτραίτων που αντανακλούν δύναμη και μεταφέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας.


Συμμετέχοντες φωτογράφοι: Λουκάς Βασιλικός, Θάλεια Γαλανοπούλου, Χάρης Κακαρούχας, Αθηνά Καζολέα, Δημήτρης Κοιλαλούς, Μάρω Κουρή, Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, Τζίνα Μαραγκουδάκη, Γιώργος Μουτάφης, Σωκράτης Μπαλταγιάννης, Άγγελος Μπαράι, Ορέστης Σεφέρογλου, Όλγα Τζίμου, Παύλος Φυσάκης, Παντελής Ζερβός.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

Επιμέλεια: Δήμητρα Ερμείδου, Δήμητρα Τσιαούσκογλου

Υποστηρικτές: START – Create Cultural Change, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Photolab Athens, MoveArt
Χορηγός επικοινωνίας: Η Καθημερινή

 

"Survivors του Καρκίνου:
Τα Πρόσωπα της Ελπίδας"
Τμήμα Εργαστηρίων
Θεραπευτικής Φωτογραφίας