Η τέχνη στην υπηρεσία της παγκόσμιας υγείας μέσω του Healing Arts Initiative, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ

Almigdad Aldikhaiiry, “Degrees of Separation”

Το The Future is Unwritten (Το Μέλλον είναι Άγραφο) είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία με στόχο την συνδρομή των τεχνών στον οραματισμό και τη διαμόρφωση ενός πιο ανθεκτικού και βιώσιμου μέλλοντος. Διευκολύνει την επείγουσα συνεργασία μεταξύ του παγκόσμιου καλλιτεχνικού τομέα και των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να ενισχυθεί και να επιταχυνθεί η εφαρμογή των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ, το πιο φιλόδοξο και ολοκληρωμένο σχέδιο παγκόσμιας ανάπτυξης στην ανθρώπινη ιστορία. 

Στα βασικά της προγράμματα ανήκει το Healing Arts Initiative (Πρωτοβουλία Θεραπευτικών Τεχνών), το οποίο στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στην συγκέντρωση κρίσιμων πόρων που θα διευκολύνουν καλλιτέχνες και επαγγελματίες υγείας να υπηρετήσουν τις πιο ευάλωτες κοινότητες.

Magnetism (Installation) by Ahmed Mater

Το 14μηνο πρόγραμμα (ως το Δεκέμβριο του 2021), σε συνεργασία με τον οργανισμό δημοπρασιών Christie’s και το Ίδρυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Λαών για τα Ηνωμένα Έθνη, θα συγκεντρώσει κεφάλαια για το Ίδρυμα του ΠΟΥ και το The Future is Unwritten’s Artists Response Fund, υποστηρίζοντας την υγεία και τη θεραπεία μετά τον COVID-19 μέσω των τεχνών.

Θα περιλαμβάνει μια σειρά από πλειστηριασμούς, καθώς και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που καλύπτουν επείγουσες θεματικές, μέσα από το πρίσμα της ευεργετικής δύναμης της τέχνης. Σε αυτές εντάσσονται η ψυχική υγεία, οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι επιπτώσεις της περιβαλλοντικής κρίσης στην υγεία, και η επίτευξη της καθολικής πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Όλα τα έσοδα από αυτήν την πρωτοβουλία θα στηρίξουν – μέσω της εφαρμοσμένης χρήσης των τεχνών σε πλαίσια υγείας και ανάκαμψης – την βελτίωση της ψυχικής υγείας, την θεραπεία κοινοτήτων και τη διασπορά μηνυμάτων για φροντίδα της υγείας μετά από την πανδημία.

 

*Το Eyes of Light πιστεύει στην σημαντική επίδραση της τέχνης στην υγεία ενός ανθρώπου και εκεί στηρίζεται το έργο μας. Δες εδώ πως μπορείς κι εσύ να στηρίξεις τη δράση μας.

 

Μοιραστείτε το!