Το Eyes of Light στο 2ο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία

Το Eyes of Light ταξίδεψε στην Πάτρα, το Σάββατο 27 Μαΐου, για να συμμετάσχει στο 2ο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, με βασικό στόχο την ανάδειξη της ψυχοκοινωνικής διάστασης του καρκίνου και την ενημέρωση ασθενών, φροντιστών και ιατρικού προσωπικού για την σπουδαιότητα της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας.

Παρουσίαση αποτελεσμάτων της 6ης ενότητας “Workshops” από τη Δήμητρα Ερμείδου, τη Ράνια Πανουργιά και τον Σάββα Σαββόπουλο.

Η Δήμητρα Ερμείδου συμμετείχε στην 6η Ενότητα του συνεδρίου, με τίτλο: “Workshops για Επαγγελματίες ψυχικής υγείας – ασθενείς – ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό“, πραγματοποιώντας ένα εργαστήριο γνωριμίας με τη θεραπευτική φωτογραφία για άτομα με εμπειρία καρκίνου και φροντιστές. Δώδεκα συμμετέχοντες απ’ όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο που λειτουργούν τα εργαστήρια θεραπευτικής φωτογραφίας του οργανισμού, και να αποκτήσουν μια εικόνα για το πώς η φωτογραφία μπορεί να βοηθήσει την αυτοέκφραση και την διαχείριση σκέψεων και συναισθημάτων. Στο κλείσιμο της 6ης ενότητας, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα όλων των workshops από τους εισηγητές.

Σε μια εποχή που, χωρίς αμφιβολία, ο καρκίνος μετατρέπεται σε μια χρόνια νόσο, πέρα από την εξασφάλιση της επιβίωσης του ασθενούς, το ενδιαφέρον επεκτείνεται και στην ποιότητα ζωής του, στην αποκατάσταση και την επανένταξή του στην καθημερινότητα που στερήθηκε. Tο Eyes of Light και το έργο του ως Φορέας Τέχνης στην Υγεία, συνεισφέρει καθοριστικά σε αυτόν τον αγώνα, ενώ οι ψυχοκοινωνικές προσεγγίσεις σε ογκολογικούς ασθενείς αναμένεται να διαδραματίσουν πρωτεύοντα ρόλο στον ιατρικό κόσμο από εδώ και στο εξής.

 

Θερμές ευχαριστίες στο Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, στην Πρόεδρο, Αγγελική Στεφανάκη, και στην επιτροπή διοργάνωσης του συνεδρίου, για την τιμητική πρόσκληση στο συνέδριο και για την παραχώρηση των εικόνων.

 

 

Η θεραπευτική φωτογραφία αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων του Eyes of Light, το οποίο είναι ο πρώτος φορέας που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην κοινότητα των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου στην Ελλάδα. Τα εργαστήρια μας έχουν αναγνωριστεί διεθνώς από το Phototherapy Centre του Καναδά, και η οργάνωση έχει βραβευτεί ως “Best Therapeutic Photography Workshop Provider”, από τα Private Healthcare Awards 2021 της Global Health & Pharma στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάθετε περισσότερα για τη θεραπευτική φωτογραφία εδώ.

Μοιραστείτε το!