Το νήμα της ίασης – Εικαστικό εργαστήριο και συλλογική εγκατάσταση

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, διοργανώνουμε, σε συνεργασία με την εικαστικό Γρηγορία Βρυττιά και το TAF / The Art Foundation ένα εικαστικό εργαστήριο – εγκατάσταση, με τη συμμετοχή γυναικών με εμπειρία καρκίνου του μαστού.
 
Το εργαστήριο με τίτλο «Το νήμα της ίασης» θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου μέχρι και την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, στο χώρο του TAF / The Art Foundation στο Μοναστηράκι. Απευθύνεται σε ασθενείς και επιβιώσασες καρκίνου του μαστού (ανεξαρτήτως ηλικίας ή χρονικής απόστασης από τη διάγνωση), είναι δωρεάν και δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία.

Mε την ολοκλήρωση του, θα παρουσιαστεί ως συλλογική εικαστική εγκατάσταση στον εκθεσιακό χώρο του TAF, η οποία θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από τις 20 έως τις 25 Οκτωβρίου. Στο κλείσιμο της έκθεσης, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν προσεχώς.
 
Αν είστε γυναίκα με βίωμα καρκίνου του μαστού, σας καλούμε να συμμετέχετε στην κατασκευή ενός κοινού έργου που θα μετατρέψει την εμπειρία του πόνου σε αγάπη. Με την καθοδήγηση της Γρηγορίας Βρυττιά, γλύπτριας, textile artist κι επιβιώσασας, θα κατασκευάσουμε μικρά άβαταρ-φυλαχτά από πανιά, κλωστές και χρώματα και θα τα τοποθετήσουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα οπτικό ισοδύναμο της κοινότητάς μας, μιας κοινότητας ενάντια στον φόβο του αγνώστου. Μια κοινότητα που ξεκινάει ουσιαστικά από αυτό που έχουμε κοινό. Οι ιστορίες μας θα αποκτήσουν όψη και μέσα από το μοίρασμα θα νικήσουμε.
 
ΔηλΩστε συμμετοχΗ εδΩ
Μοιραστείτε το!