Νέο Εργαστήριο Θεραπευτικής Φωτογραφίας για άτομα με εμπειρία καρκίνου εκτός Αθηνών

“Ηρεμία”, Ζωή Κ., συμμετέχουσα σε εργαστήριο θεραπευτικής φωτογραφίας του 2022

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής για ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο!

ΕΝΑΡΞΗ: Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023
ΠΟΤΕ: κάθε Τετάρτη 18.15 – 20.30, για 13 συναντήσεις
ΠΟΥ: Διαδικτυακά, για άτομα εκτός Αθηνών

Το εργαστήριο απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα με εμπειρία καρκίνου, με την πιο πρόσφατη διάγνωση εντός των τελευταίων 5 χρόνων. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την αυτογνωσία, τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία μας.

👉 Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα εργαστήρια θεραπευτικής φωτογραφίας μας ΕΔΩ.

Το εργαστήριο αποτελείται από μία εισαγωγική και μία ώριμη φάση. Στην πρώτη, δίνεται περισσότερη έμφαση στη σύνδεση με την ομορφιά μέσα μας και γύρω μας, στην αύξηση της παρατηρητικότητας και της απόλαυσης του παρόντος. Στην ώριμη φάση, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκτονώσουν σκέψεις και συναισθήματα, να διαχειριστούν δημιουργικά το άγχος, να αυξήσουν την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση τους, και να συνδεθούν βαθύτερα μεταξύ τους, μέσα στο ευχάριστο και αισιόδοξο περιβάλλον της ομάδας.

👉 Δείτε ΕΔΩ ορισμένα αποτελέσματα από προηγούμενα εργαστήρια, μέσα από ανώνυμες αξιολογήσεις.
👉 Ακούστε τους συμμετέχοντες προηγούμενων εργαστηρίων να μιλούν για την εμπειρία τους σε μια σειρά από 7 σύντομα βιντεάκια ΕΔΩ.

Το εργαστήριο παρέχεται δωρεάν και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις φωτογραφίας. Για την ανάρτηση και διαμοιρασμό των φωτογραφικών εργασιών, χρησιμοποιείται η απλή πλατφόρμα Google Classroom (προσβάσιμη από υπολογιστή, τάμπλετ, ή και κινητό τηλέφωνο). Τόσο κατά την εισαγωγική συνάντηση, όσο και κατά περίπτωση όταν χρειάζεται, δίνονται αναλυτικές οδηγίες. Ανάμεσα στις συναντήσεις, οι συμμετέχοντες κάνουν διάφορες φωτογραφικές εργασίες στο χρόνο που τους εξυπηρετεί και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, εφόσον το επιθυμούν, μέσω μιας κλειστής ομάδας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
– Κάμερα κινητού ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και γνώση χρήσης τους
Εξοικείωση με χρήση υπολογιστή, ή τάμπλετ (απαραίτητα για τις διαδικτυακές συναντήσεις)
– Εξοικείωση με τρόπους μοιράσματος φωτογραφιών μέσω κινητού/υπολογιστή/τάμπλετ
– Ικανοποιητική σύνδεση στο Internet
Συμπλήρωση τελικής φόρμας εγγραφής και συγκατάθεσης (όροι συμμετοχής, προστασία προσωπικών δεδομένων και πνευματικών δικαιωμάτων)
.
.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ίδρυματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ
Τηρείται σειρά προτεραιότητας

.


Η θεραπευτική φωτογραφία αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων του Eyes of Light, το οποίο είναι ο πρώτος φορέας που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην κοινότητα των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου στην Ελλάδα. Τα εργαστήρια μας έχουν αναγνωριστεί διεθνώς από το Phototherapy Centre του Καναδά, και η οργάνωση έχει βραβευτεί ως “Best Therapeutic Photography Workshop Provider”, από τα Private Healthcare Awards 2021 της Global Health & Pharma στο Ηνωμένο Βασίλειο.

👉 Διαβάστε για τη θεραπευτική φωτογραφία στο blog μας ΕΔΩ.

 

Μοιραστείτε το!