Το Ίδρυμα Λάτση στηρίζει το ετήσιο Πρόγραμμα Θεραπευτικής Φωτογραφίας

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι το ετήσιο Πρόγραμμα Θεραπευτικής Φωτογραφίας του Eyes of Light πραγματοποιείται με τη σημαντική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση! Χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος, θα υλοποιηθούν, εντός του 2023, πέντε τετράμηνα εργαστήρια θεραπευτικής φωτογραφίας, για 50-60 άτομα με καρκίνο.

Το πρόγραμμα, που αποτελεί βασικό πυλώνα δράσης του οργανισμού, προσφέρεται δωρεάν σε ενήλικες με πρόσφατη εμπειρία καρκίνου (έως 5 έτη). Αποτελείται από τρία δια ζώσης εργαστήρια για κατοίκους Αθηνών και δύο διαδικτυακά εργαστήρια για ασθενείς από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα εργαστήρια είναι ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια αυτοέκφρασης, με συνδυασμό πρωτότυπων δημιουργικών εργαλείων και κοινό όχημα τη φωτογραφία. Στοχεύουν στην κάλυψη αναγκών ψυχολογικής υποστήριξης (ενίσχυση αυτοεκτίμησης, διαχείριση συναισθημάτων, μείωση άγχους και κατάθλιψης) και κοινωνικής υποστήριξης (μείωση απομόνωσης και στιγματισμού, βελτίωση κοινωνικής λειτουργικότητας) των συμμετεχόντων.

Η θεραπευτική φωτογραφία είναι μια καθιερωμένη μέθοδος ενίσχυσης της ψυχικής υγείας στο εξωτερικό, και το Eyes of Light είναι ο πρώτος ελληνικός φορέας που ειδικεύεται στην αξιοποίησή της σε ογκολογικούς ασθενείς, έχοντας λάβει διεθνή αναγνώριση (Phototherapy Centre, Καναδάς και Global Health & Pharma, Ηνωμένο Βασίλειο). Η θετική επίδραση των εργαστηρίων επιβεβαιώνεται διαρκώς με πλήθος αξιολογήσεων και μαρτυριών από συμμετέχοντες, που αναφέρουν βελτίωση της ευημερίας, της ψυχολογικής άμυνας, και της κοινωνικοποίησής τους.

Εκ μέρους όλης της ομάδας του Eyes of Light, ευχαριστούμε θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την πολύτιμη συνεισφορά του στο έργο μας!

Μοιραστείτε το!