Συνέντευξη δύο καλλιτεχνών από το York για την εμπειρία εργασίας τους στις μονάδες υγείας

Ο Dan Savage, που η προσωπική του εμπειρία όταν ασθένησε από καρκίνο σε νεαρή ηλικία τον οδήγησε στην μετέπειτα πορεία του ως εικαστικός να δουλέυει με ασθενείς και να αναλαμβάνει έργα μέσα σε νοσοκομεία, αναφέρει:

“Η τέχνη στα νοσοκομεία δεν είναι μια προαιρετική πολυτέλεια, όπως πολλοί πιστεύουν…απεναντίας, συμβάλλει καταλυτικά στην ευεξία του ασθενούς και μειώνει το στρες. Η τέχνη έχει έναν πολύ σημαντικό αντίκτυπο, ικανό να ηρεμεί ασθενείς και φροντιστές, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα όμορφο περιβάλλον εργασίας για το προσωπικό”

Στα 20 χρόνια λειτουργίας της, η ένωση Hospital Arts for North East Yorkshire, που ηγείται προγραμμάτων τέχνης στην υγεία, επικεντρώνεται σε δύο θεματικούς άξονες.

Ο πρώτος είναι η ΣΥΝΔΕΣΗ που επιτυγχάνεται μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες εντός νοσοκομείων (εικαστικά, συμμετοχικές παραστατικές τέχνες κ.ά.), οι οποίες ενισχύουν την ανάρρωση των ασθενών, την ευημερία του προσωπικού και την θετική εμπειρία του επισκέπτη.

Ο δεύτερος άξονας η ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ αφορά στη βελτίωση του περιβάλλοντος του νοσοκομείου και στη δημιουργία χώρων που προωθούν τον διαλογισμό και την ίαση για ασθενείς και επισκέπτες.

https://www.yorkshirepost.co.uk/

Μοιραστείτε το!