Εργαστήριο γνωριμίας με τη θεραπευτική φωτογραφία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Eyes of Light πήγε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και σύστησε τη θεραπευτική φωτογραφία στο κοινό! Η συμμετοχή μας στο 1ο Οpen Agora στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, μέσα ένα διήμερο αφιερωμένο στη θεματική: «Υγεία, Ψυχική Υγεία και Αναπηρία», που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το διήμερο αυτό bazaar ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο σε ΜΚΟ και ομάδες που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο!

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρες 13.00-15.00, η Δήμητρα Ερμείδου, εισηγήτρια θεραπευτικής φωτογραφίας, ιδρύτρια και υπεύθυνη προγραμμάτων του Eyes of Light, συντόνισε δύο workshop γνωριμίας με τη θεραπευτική φωτογραφία. Στα εισαγωγικά αυτά workshops, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Σταύρος Νιάρχος, αναζητώντας με το κινητό τους να τραβήξουν διάφορες φωτογραφίες από θεματικές που τους δόθηκαν. Μέσω αυτής της αναζήτησης, αξιοποιήθηκαν οι συμβολικές δυνατότητες της εικόνας, ενεργοποιήθηκε η παρατηρητικότητα, η φαντασία, και η επίγνωση του παρόντος, και οι συμμετέχοντες ένιωσαν πιο ανοιχτοί, χαλαροί και συνδεδεμένοι με τους άλλους. Τα workshops δεν απαιτούσαν φωτογραφικές γνώσεις ή εξοπλισμό, πέραν της κάμερας του κινητού τηλεφώνου.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το διήμερο Open Agora ΕΔΩ.

 

Η θεραπευτική φωτογραφία αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων του Eyes of Light, το οποίο είναι ο πρώτος φορέας που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην κοινότητα των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου στην Ελλάδα. Τα εργαστήρια μας έχουν αναγνωριστεί διεθνώς από το Phototherapy Centre του Καναδά, και η οργάνωση έχει βραβευτεί ως “Best Therapeutic Photography Workshop Provider”, από τα Private Healthcare Awards 2021 της Global Health & Pharma στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ!

Μοιραστείτε το!