Κλικ για τη Ζωή σε ένα πανελλαδικό φωτομαραθώνιο αλληλεγγύης

ClickForLife 1Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, ένας φωτογραφικός διαγωνισμός που συνδυάζει τη δημιουργικότητα με την αλληλεγγύη. Ο Φορέας Τέχνης στην Υγεία “Eyes of Light” διοργανώνει τον 1ο Φωτομαραθώνιο Ελπίδας “Click for Life”, αφιερωμένο στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο, τη νόσο που έχει αγγίξει τις ζωές αμέτρητων οικογενειών.

Ένας διαγωνισμός για όλους

Ο Φωτομαραθώνιος Ελπίδας υλοποιείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Clickforlife.gr και είναι ανοιχτός σε άτομα από όλα τα μέρη της Ελλάδας, νοσούντες και μη, φωτογράφους και ερασιτέχνες. Για να λάβει κάποιος μέρος, αρκεί να πραγματοποιήσει μια ατομική ή ομαδική εγγραφή στην πλατφόρμα αυτή, μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 10:00 θα ανακοινωθούν 5 συμβολικά θέματα, τα οποία θα εστιάζουν στη συμπερίληψη, στην αισιοδοξία και στην ελπίδα. Οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν τις εικόνες που τους εκφράζουν (για όσα από τα θέματα επιθυμούν), είτε φωτογραφίζοντας οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, ή επιλέγοντας φωτογραφίες που διαθέτουν ήδη. Μέχρι τις 22:00 θα αναρτήσουν τις φωτογραφίες και τα μηνύματα τους στην πλατφόρμα της δράσης, ενώ το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει τις αγαπημένες του φωτογραφίες.

Φωτογραφικές εξορμήσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν, θα λάβουν μέρος σε δωρεάν φωτογραφικούς περιπάτους, που θα συντονίσουν οι φωτογράφοι Βαγγέλης Ευαγγελίου, Βασίλης Καρκατσέλης, Ανδρέας Κατσικούδης, Μάρω Κουρή, Άγγελος Μπαράϊ και Θοδωρής Νικολάου. Επτά ομάδες θα περιηγηθούν φωτογραφίζοντας, μέσα στην ημέρα της 4ης Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, από την Πλάκα και το Μεταξουργείο, μέχρι τον Ταύρο και το Παλαιό Φάληρο, και στη Θεσσαλονίκη, από τα Άνω Λαδάδικα ως το Λιμάνι.

30 νικητές και μια ακόμα νίκη για τους ασθενείς με καρκίνο

ClickForLife 2

Φωτογραφικά βραβεία, συμμετοχή σε έκθεση και αφιερώματα μέσα στο 2024 περιμένουν τους νικητέςωτογράφους και ερασιτέχνες), που θα αναδειχθούν από την κριτική επιτροπή και από την ψηφοφορία του κοινού. Διάφοροι φορείς από το χώρο της υγείας και της φωτογραφίας θα συμμετέχουν, ενώ θα διακριθούν οι ομάδες που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μέλη.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη νίκη σε αυτόν το διαγωνισμό, θα είναι η ίδια η συμμετοχή του κοινού, που θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας στον αγώνα κατά του καρκίνου. O στόχος του “Click for Life” είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, και, μέσα από τη δημιουργικότητα, να αποδυναμώσει το φόβο και τα στερεότυπα γύρω από τη νόσο. Ο Φωτομαραθώνιος Ελπίδας έχει επίσης σημαντικό και έμπρακτο αντίκτυπο, καθώς οι εγγραφές του (από μόλις 5€) στηρίζουν τα δωρεάν προγράμματα του Eyes of Light για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο.

Ο διοργανωτής του “Click for Life”

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Eyes of Light” είναι από τους πρώτους φορείς στην Ελλάδα που ειδικεύονται στη μέθοδο της Θεραπευτικής Φωτογραφίας και στο διεθνώς αναγνωρισμένο πεδίο Arts in Health (Τέχνη στην Υγεία). Από το 2019, προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε άτομα με καρκίνο, μέσα από δωρεάν δημιουργικά προγράμματα, όπως συμμετοχικά εικαστικά έργα, εκθέσεις ευαισθητοποίησης, ξεναγήσεις σε μουσεία, και βραβευμένα εργαστήρια θεραπευτικής φωτογραφίας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη μάχη κατά του καρκίνου! Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε το Clickforlife.gr.

Διοργάνωση: Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).

Χορηγοί και δωροθέτες: Fujifilm Hellas, Photolab Athens, iFocus.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος, Photonet Nexusmedia, Newsbomb, Onmed, Pttl, Skywalker – Εργασία στην Ελλάδα, Στέντορας Skywalker.

Μοιραστείτε το!