Όταν η τέχνη στράφηκε στους ήρωες της πανδημίας

Henry Hudson

Στην ψυχή των ανθρώπων που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με αυτοθυσία, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, στρέφεται η πρωτοβουλία που έλαβε το Barts Health NHS Trust για τα 5 νοσοκομεία του στο Λονδίνο. Σύγχρονα έργα τέχνης θα διακοσμήσουν 100 δωμάτια εργαζομένων, υποστηρίζοντας έτσι την ευημερία του προσωπικού μέσω της Τέχνης. Το Vital Arts συνεργάστηκε με την καλλιτέχνη Shezad Dawood και τους σχεδιαστές φωτισμού του Modern Forms και παραδίδει στους ήρωες της πανδημίας ένα αγχολυτικό περιβάλλον που θα συνεισφέρει στην μείωση των επιπτώσεων που είχε η υγειονομική κρίση.

Οι ίδιοι τι λένε για το νέο, γεμάτο τέχνη περιβάλλον εργασίας τους στα νοσοκομεία; Η Δρ Philippa Kaina δηλώνει: “Είναι υπέροχο που το προσωπικό υποστηρίζεται μέσω της θεραπευτικής δύναμης της τέχνης, καθώς η πανδημία έχει φέρει μια περίοδο άγχους και αβεβαιότητας για όλους μας.”

Ο Δρ Ian Basnett, Διευθυντής Δημόσιας Υγείας στο Barts Health NHS Trust, αναφέρει: “Η τέχνη επιτρέπει στο μυαλό μας να ταξιδεύει σε διαφορετικά μέρη, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων.”

Conrad Shawcross

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Αν βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο, εγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε το newsletter του Eyes of Light.

Περισσότερα: http://www.vitalarts.org.uk/projects/100nhsrooms/ 
http://www.vitalarts.org.uk/2020/06/bbh-building-better-healthcare-artists-donate-works-to-100-nhs-staff-respite-rooms/ 

Ευχαριστούμε την Σοφία Κωνσταντινέα για την επιμέλεια του κειμένου. 
Μοιραστείτε το!