Ένταξη στον 5ο Κύκλο του Προγράμματος “Σημεία Στήριξης” | Ένα κόμικ για τις γυναίκες με καρκίνο

Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρισκόμαστε ανάμεσα στις υπέροχες πρωτοβουλίες που επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση στον φετινό, 5ο κύκλο του Προγράμματος “Σημεία Στήριξης”.

Το Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία σχεδιάζει μια έκδοση – κόμικ με τη χρήση της θεραπευτικής αφήγησης για γυναίκες ασθενείς με καρκίνο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών, και την δημιουργό κόμικ Γεωργία Ζάχαρη. Η δημιουργός, με τη συμβολή της κοινωνικής λειτουργού από το Κ.Ε.Φ.Ι., θα συλλέξει και θα εικονογραφήσει τις ιστορίες, σε μια έκδοση ανοιχτής μορφής που θα καλεί την μελλοντική αναγνώστρια να επέμβει χρωματίζοντας ή σημειώνοντας πάνω της. Η έκδοση στην πρώτη πιλοτική φάση του χρηματοδοτούμενου προγράμματος θα μοιράζεται δωρεάν σε ορισμένο αριθμό γυναικών ασθενών σε ογκολογικές κλινικές και θα τοποθετηθεί σε χώρους αναμονής και θαλάμους θεραπείας.

Σκοπός της έκδοσης είναι: α) να αξιοποιήσει την θεραπευτική αξία της αφήγησης ιστοριών, β) να ενθαρρύνει τις συμμετέχουσες, και όσες θα την πάρουν στα χέρια τους, γ) να συμβάλλει στη δημιουργικότητα και στη διαμόρφωση ευχάριστου κλίματος εντός του νοσοκομείου, δ) να διευκολύνει ιατρικό προσωπικό και φροντιστές να διαχειριστούν δύσκολες συζητήσεις, και ε) να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή ασθενών και μη-ασθενών με όχημα την ενσυναίσθηση.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες!

*Το έργο με προσωρινό τίτλο Ένα κόμικ για τις γυναίκες με καρκίνο είναι μια καινοτόμος δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου – ΚΙΚΠΕ, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Μοιραστείτε το!