Παρουσίαση του Eyes of Light στο Metropolitan Hospital

Την Τρίτη, 25 Απριλίου, ο Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία πραγματοποίησε παρουσίαση των δράσεων του στο αμφιθέατρο του Metropolitan Hospital στο Νέο Φάληρο, στα πλαίσια του προγράμματος συνεχιζόμενης μετεκπαίδευσης ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Η ενότητα παρουσιάσεων της ημέρας, με τίτλο «Η τέχνη της ολιστικής προσέγγισης στον ογκολογικό άρρωστο», είχε ως κεντρικό στόχο την ευαισθητοποίηση του ιατρικού προσωπικού σχετικά με τις ολιστικές μεθόδους θεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο, καθώς και τη διάνοιξη διαύλων συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη ένταξη της τέχνης σε περιβάλλοντα υγείας.

Συντονίστριες της εκδήλωσης ήταν οι: Δρ. Σαριδάκη Ζένια, Διευθύντρια στην Α’ Ογκολογική Κλινική και Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, Δρ. Γαλάνη Ελένη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Β’ Ογκολογικής Κλινικής, Δρ. Λινάρδου Ελένη, Διευθύντρια Δ’ Ογκολογικής Κλινικής. Ως εισηγητές συμμετείχαν οι: Κουνέλας Ηλίας, ηθοποιός και σκηνοθέτης, που παρουσίασε την ενότητα «Εικαστική Θεραπεία – Θεατρικό Επισκεπτήριο», Δρ. Ζωγόπουλος Παναγιώτης, υπεύθυνος ιατρείου βελονισμού – νευροχειρουργός με την ενότητα «Ιατρικός βελονισμός στον ογκολογικό άρρωστο» και η Ερμείδου Δήμητρα, συνιδρύτρια και Υπεύθυνη Προγραμμάτων του Eyes of Light, που παρουσίασε την ενότητα «Τέχνη στην Υγεία – Η σύγχρονη εικαστική τέχνη στην υπηρεσία του ογκολογικού αρρώστου».

Η Δήμητρα Ερμείδου ξεκίνησε την παρουσίαση της, συστήνοντας το Eyes of Light στους παρευρισκόμενους και ενημερώνοντάς τους για τους βασικούς στόχους και το όραμα του φορέα. Παρουσίασε τους ανθρωποκεντρικούς άξονες δράσεων του (Θεραπευτική φωτογραφία, Συμμετοχικά έργα & Εικαστικές δράσεις, Πρόγραμμα επαφής με την τέχνη, Τέχνη σε χώρους υγείας), ενώ στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ερευνητικό έργο που έχει πραγματοποιήσει ο φορέας, με τίτλο «Τέχνη στην Υγεία: Σύγχρονη εικαστική δημιουργία με κοινωνικό προσανατολισμό και συμμετοχικές καλλιτεχνικές πρακτικές προς όφελος των ασθενών». Παρουσίασε συνοπτικά τα αποτελέσματα των πιλοτικών δράσεων και ποιοτικών ερευνών που έχουν διεξαχθεί, ενώ στο τέλος, αναφέρθηκε στην πιο πρόσφατη δράση* του οργανισμού «Ένα κόμικ για τις γυναίκες με καρκίνο». Αντίτυπα του κόμικ με τίτλο «Ιστορίες από την αίθουσα αναμονής» μοιράστηκαν μαζί με φυλλάδια του οργανισμού στο ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν στο αμφιθέατρο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στη μονάδα ημερήσιας νοσηλείας, όπου συζητήθηκε η αξιοποίηση των χώρων του νοσοκομείου για πιθανές καλλιτεχνικές δράσεις, σε κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον της τέχνης στην υγεία.

Εκ μέρους του Eyes of Light θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δρ. Ρασιδάκη Αντώνιο, Διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής στο Metropolitan Hospital και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής και τις ογκολόγους Δρ. Γαλάνη Ελένη, Δρ. Λινάρδου Ελένη και Δρ. Σαριδάκη Ζένια για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους.

 


Το Eyes of Light είναι από τους πρώτους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της Ελλάδας, που ειδικεύεται στη χρήση διαφόρων καλλιτεχνικών δράσεων για ευπαθείς ομάδες, όπως η κοινότητα των ανθρώπων με καρκίνο.

 

*Πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση aπό τα Σημεία Στήριξης.

Μοιραστείτε το!