Συνάντηση του Eyes of Light με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Tην Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου πραγματοποίησαμε συνάντηση εργασίας με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, το τριτοβάθμιο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συλλόγων και ομοσπονδιών ασθενών από ολόκληρη την Ελλάδα και όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών, που σκοπεύει στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας, στη συμμετοχή τους στη χάραξη και αξιολόγηση των πολιτικών που τους αφορούν, και στη συμβολή τους στην προαγωγή ενός βιώσιμου και δίκαιου συστήματος υγείας.

Από πλευράς της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, παρουσιάστηκε αναλυτικά ο ετήσιος κύκλος δράσεων, με ιδιαίτερη μνεία στο καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης των Συλλόγων Ασθενών “Patient Hub Networking”, την επικείμενη Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών καθώς και το θεσμό του Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών.

Από πλευράς του Eyes of Light, παρουσιάστηκε αναλυτικά ο ετήσιος κύκλος εργασιών με ιδιαίτερη μνεία στα εργαστήρια θεραπευτικής φωτογραφίας, τις εικαστικές δράσεις, το Πρόγραμμα Επαφής με την Τέχνη και το ερευνητικό έργο “Τέχνη στην Υγεία: Σύγχρονη εικαστική δημιουργία με κοινωνικό προσανατολισμό και συμμετοχικές καλλιτεχνικές πρακτικές προς όφελος των ασθενών“.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο προγραμματισμό νέας συνάντησης, στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να εξετάσουν πιθανά βήματα συνεργασίας.

Το Eyes of Light εκπροσώπησε η κυρία Δήμητρα Ερμείδου, Συνιδρύτρια και Υπεύθυνη Προγραμμάτων, και την Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσώπησαν οι κύριοι Αναστάσιος Σαμουηλίδης, Νομικός Σύμβουλός, και Βασίλης Γράβαρης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το!