Η εικαστική εγκατάσταση “Άγγιγμα” στο Διεθνές Φεστιβάλ της Κέρκυρας

Το Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία παρουσιάζει την εικαστική εγκατάσταση «Άγγιγμα», που προέκυψε ως συλλογικό έργο ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου μέσα από τα εργαστήρια θεραπευτικής φωτογραφίας στα οποία συμμετείχαν, υπό την καθοδήγηση της Δήμητρας Ερμείδου.

Το 2019 μια δραστηριότητα των εργαστηρίων καλούσε τους συμμετέχοντες να κρατήσουν το χέρι των ανθρώπων που τους έχουν στηρίξει σε αυτό το δύσκολο ταξίδι της ασθένειας και να το φωτογραφίσουν. Συγγενείς, σύντροφοι, φίλοι, θεραπευτές μοιράστηκαν τη συγκίνηση και τη χαρά που προκάλεσε αυτή η απλή, αλλά ουσιαστική χειρονομία και η αποτύπωσή της.

Το «Άγγιγμα» ήταν μια άσκηση επίγνωσης και ευγνωμοσύνης. Μια αφορμή για τους συμμετέχοντες να εκφράσουν σωματικά και άμεσα, λόγια και συναισθήματα που, για πολλούς, δεν είχαν ειπωθεί ποτέ πριν. Το πλήθος των φωτογραφιών που προέκυψε αποτελεί την πρώτη ύλη αυτής της εικαστικής εγκατάστασης. Αντανακλά τη δύναμη της στιγμής, το πλήθος αυτής της κοινότητας και τη σημασία της αλληλεγγύης.

Η επανέκθεση αυτού του έργου σήμερα, ειδικά μετά από την εμπειρία της πανδημίας και το πλήγμα που έφερε στην ανθρώπινη επαφή, αναδεικνύει το άγγιγμα σε μια αυθόρμητη και αναγκαία πράξη.

 

Δευτέρα – Παρασκευή: 17.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 14.00Το Eyes of Light είναι από τους πρώτους φορείς στην Ελλάδα που εφαρμόζει τη μέθοδο της θεραπευτικής φωτογραφίας στην κοινότητα των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου, μέσα από εργαστήρια αυτο-έκφρασης, ενδυνάμωσης και πρωτότυπων συμμετοχικών δράσεων. Ο φορέας έχει διακριθεί διεθνώς για αυτήν, από το Phototherapy Centre του Καναδά και από το Global Health & Pharma στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάθετε περισσότερα για τα εργαστήρια ΕΔΩ.

Μοιραστείτε το!