Συμμετοχή στο Φεστιβάλ “Τέχνη και Ψυχική Υγεία”

EyesΟfLight_Presentation_Aigina2024Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, μετά από πρόσκληση του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ, είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε τη θεραπευτική φωτογραφία για ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου στο 2ο Φεστιβάλ “Τέχνη και Ψυχική Υγεία”, που διοργανώθηκε στην Αίγινα.
.
Το φεστιβάλ τέλεσε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αίγινας και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της ΕΠΙΟΝΗΣ με φορείς ψυχικής υγείας από το Βέλγιο, την Δανία, την Γαλλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.
.
Ήταν μια ενδιαφέρουσα διοργάνωση για τη σημασία της τέχνης στη φροντίδα της ψυχικής υγείας, στην οποία είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παρουσιάσεις άλλων φορέων και επαγγελματιών, και να συστήσουμε στο κοινό τη μεθοδολογία μας. Το Eyes of Light εκπροσώπησε η Δήμητρα Ερμείδου, ως εξειδικευμένη εισηγήτρια θεραπευτικής φωτογραφίας.
.
.
Η θεραπευτική φωτογραφία αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων του Eyes of Light, το οποίο είναι ο πρώτος φορέας που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην κοινότητα των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου στην Ελλάδα. Τα εργαστήρια μας έχουν αναγνωριστεί διεθνώς από το Phototherapy Centre του Καναδά, και η οργάνωση έχει βραβευτεί ως “Best Therapeutic Photography Workshop Provider”, από τα Private Healthcare Awards 2021 της Global Health & Pharma στο Ηνωμένο Βασίλειο.
.
Μοιραστείτε το!