Εργαστήρια Θεραπευτικής Φωτογραφίας – Eyes of Light
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

To μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς μας αποτελούν τα Εργαστήρια Θεραπευτικής Φωτογραφίας που προσφέρουμε δωρεάν σε ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου

Πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες

1

Αποκτούμε ένα εργαλείο για να εκφράσουμε σκέψεις και συναισθήματα

2

Κατανοούμε καλύτερα τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας

3

Βελτιώνουμε την αυτοεικόνα μας και νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

4

Εκτονώνουμε το στρες που φέρνουν οι προκλήσεις της ασθένειας

5

Αναδεικνύουμε τις δεξιότητές μας και γινόμαστε πιο δημιουργικοί

6

Πειραματιζόμαστε και καλλιεργούμε τη φαντασία μας

7

Βρίσκουμε ενδιαφέρον και ομορφιά σε πράγματα μέχρι στιγμής απαρατήρητα

8

Συνδεόμαστε με ανθρώπους που έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις

9

Μοιραζόμαστε την εμπειρία μας μέσα στο υποστηρικτικό περιβάλλον της ομάδας

10

Βελτιώνουμε τη συγκέντρωσή μας και εστιάζουμε περισσότερο στο παρόν

11

Αποκτούμε ένα χόμπυ και περνάμε ευχάριστα

12

Ενεργοποιούμε θετικά συναισθήματα δύναμης, ευγνωμοσύνης και αισιοδοξίας

Oι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

  • Βασικές αρχές αισθητικής της φωτογραφίας
  • Εισαγωγή σε τεχνικές αυτο-επίγνωσης (mindfulnes)
  • Ομαδικές φωτογραφίσεις
  • Δημιουργία με αυτοσχεδιασμό, γραφή, αφήγηση
  • Συμμετοχικά φωτογραφικά παιχνίδια
  • Φωτογραφικές εργασίες στο σπίτι
  • Δράσεις με φως, χρώμα και χειρονομία
  • Ανάλυση, ερμηνεία φωτογραφιών και συζητήσεις
  • Ομαδικές παρουσιάσεις
Eyes of Light Εργαστήρια

Δε χρειάζονται γνώσεις φωτογραφίας

Αρκεί η κατοχή ψηφιακής φωτογραφικής ή κάμερας κινητού και η στοιχειώδης γνώση χρήσης της

Testimonials

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!

Δήμητρα, 
Σε ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό το υπέροχο ταξίδι, αλλά και για την ευκαιρία που μας έδωσες να δούμε με το κατάλληλο φως τα χρώματα γύρω και μέσα μας! Να είσαι καλά!

ΑΘΗΝΑ Κ. (2023)

Στην ομάδα αυτή ήρθα γιατί πίστευα ότι θα μάθω τεχνικές για να βγάζω ωραίες φωτογραφίες. Αντιθέτως, έμαθα να βγάζω και όμορφες και λιγότερο όμορφες φωτογραφίες. Κυρίως, έμαθα να ψάχνω στην ψυχή μου και να προσπαθώ να βρίσκω τρόπο να βγάζω φωτογραφίες που να εξωτερικεύουν αυτά που νιώθω. Και τα καλά και τα άσχημα.
Πιστεύω ότι πήρα πολλά πράγματα, ψυχικά, από την ομάδα μας. Περάσαμε όμορφες στιγμές, άλλες με δάκρυα και άλλες με χαμόγελα. Μέσα από το κοινό βίωμα με τις υπόλοιπες κοπέλες, είδα ότι δεν πρέπει να φοβάμαι για αυτό που μου συνέβη. Οι κοπέλες και η δασκάλα μας με την καθοδήγησή της, μου έδειξαν τον δρόμο και μου έδωσαν τη δύναμη για να πάω ένα βήμα πιο μπροστά. Όχι ότι έφυγε εντελώς ο φόβος, κάποιες στιγμές επανέρχεται, αλλά πλέον μπορώ να τον διαχειριστώ σε μεγάλο βαθμό και να βρω το θετικό μέσα από αυτόν… Σίγουρα βγήκα πιο δυνατή και είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ που τα κατάφερα. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

ΔΗΜΗΤΡΑ Μ. (2023)

Στο κοινό μας ταξίδι, με όχημα τη φωτογραφία, μοιραστήκαμε σκέψεις και ξεκλειδώσαμε συναισθήματα. Μοναδική εμπειρία, σε κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλοστήριξης. Ευχαριστώ! 

ΛΙΝΑ Κ. (2022)

Δευτέρα, η ημέρα της Ομάδας, μια ημέρα αναγέννησης, μια ημέρα γεμάτη αρώματα από πολλές γωνιές της Ελλάδας μας. Βουτιά σε δροσερή θάλασσα μέσα σε ένα καμίνι από σκέψεις και τραύματα που καίνε το σώμα!!! Η ομάδα που μπορεί να φυλάξει ανάμεσα στους δυνατούς τους πιο ευάλωτους, μέχρι να δυναμώσουν τα δικά τους φτερά, για να πετάξουν ξανά κόντρα στον άνεμο αν χρειαστεί!!!  

Εύχομαι στην Ομάδα του Eyes of Light να είναι πάντα ένας Φάρος για όλους εκείνους που στο ταξίδι της ζωής τους αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από καταιγίδες!!! Ευχαριστώ για το φως. 

ΜΙΧΑΛΗΣ Ε. (2022)

Σε αυτή την ομάδα μέσα από φωτογραφικές ασκήσεις ενδοσκόπησης μοιραστήκαμε μύχιες σκέψεις, αγωνίες, επιθυμίες και ματαιώσεις, ενδυναμώσαμε η μια την άλλη και προσπαθήσαμε ως ομάδα να δούμε τελικά την φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Πέταξε η ψυχή μας. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε. Ευχαριστώ που υπήρξατε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι.

Ευχαριστώ για αυτό το ταξίδι.

ΑΝΝΑ Σ. (2022)

Από το όμορφο ταξίδι μας μέσα από τη φωτογραφία, έμαθα να βρίσκω την ομορφιά ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχει, αρκεί να αλλάξουμε την οπτική που βλέπουμε!! Όμορφες στιγμές μοιράσματος και στήριξης σ’ ένα ταξίδι που μόλις τελείωσε… Ευγνωμοσύνη μόνο αισθάνομαι γι’ αυτό που ζήσαμε!!

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!!

ΧΡΥΣΑ Φ. (2022)

Μέσα από το κουκούλι αυτής της ομάδας, εκφράσαμε, τους φόβους, τις ανησυχίες, τις ανασφάλειες, μειονεκτήματα και προτερήματα. Κρατάω τη δύναμη της ομαδικότητας, την ευγνωμοσύνη και την πίστη μου στην ομάδα μας. Έμαθα να εκτιμώ τον εαυτό μου, έμαθα ότι η φωτογραφία δεν είναι απλά μια εικόνα, είναι η ψυχή και το συναίσθημα της στιγμής. Πήρα ειλικρίνεια, συντροφικότητα, ζεστασιά, δύναμη, ελπίδα.

ΓΩΓΩ Τ. (2022)

Κατάφερα να διεισδύσω στον πιο εσώτερο εαυτό μου. Να τον αγαπήσω, να τον συγχωρέσω, να τον χαϊδέψω, να τον γρατζουνίσω. Και τελικά σιγά σιγά να τον ανακαλύψω… Ωραιότατο το ταξίδι που μου χάρισες.

ΜΑΡΙΝΑ Ν. (2021)

Όσοι μπορείτε να παρακολουθήσετε το εργαστήριο, σπεύσατε!! Γίνεται εξαιρετική δουλειά, πραγματικά θεραπευτική! 

Η συμμετοχή μου στην ομάδα με έκανε να νιώσω πόσο μεγάλη αξία έχει ο αγώνας που δίνουμε όλοι από τότε που νοσήσαμε.

ΕΙΜΥ Ζ. (2020)

Μου έχει προσφέρει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πολύ περισσότερα από ότι περίμενα σε θετική σκέψη και δημιουργικότητα.

ΕΥΘΥΜΙΟΣ Β. (2021)

Η συμμετοχή μου στο εργαστήριο ήταν μια εξαιρετική εμπειρία από κάθε άποψη. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους και να ακούσω συγκλονιστικές ιστορίες. Το εργαστήριο ήταν διασκεδαστικό στην πράξη και λειτούργησε θεραπευτικά σε όλους μας. Θα συμμετείχα και σε μελλοντικές δράσεις του φορέα ανεπιφύλακτα. Ως άνθρωπος που ασχολείται με την τέχνη, θεωρώ οτι είναι ο καλύτερος τρόπος ανακούφισης για ανθρώπους που δίνουν/έχουν δώσει μάχη με μια ασθένεια απειλητική για τη ζωή όπως είναι ο καρκίνος. Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτήν την υπέροχη εμπειρία!

Κατερίνα Τ. (2023)

Είναι ένα σεμινάριο που θα έπρεπε να είναι γνωστό σε όλους τους ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου και να υπάρχει στα σημεία που γίνονται οι θεραπείες δημόσια και μη. Ένιωσα την επούλωση ως ασθενής και όχι την κριτική επειδή ασθένησα, μια προσέγγιση που υπάρχει ιδιαίτερα στις δημόσιες δομές.

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ 14 (2023)

Ένα από όλα όσα μου έμειναν και κρατάω από την εμπειρία μου μέσα από την ομάδα μας είναι ότι την ζωή πρέπει να την απολαμβάνουμε, όπως τα παιδιά χαίρονται παίζοντας σε ένα λούνα παρκ. Έχει πολλές χαρές, μικρές, μεγάλες αλλά και “ασήμαντες” φαινομενικά, που δεν πρέπει να τις αφήνουμε να μας ξεφεύγουν. Γιατί αυτές οι στιγμές είναι που ομορφαίνουν τη ζωή μας. Είναι το πολυτιμότερο μάθημα που προσκόμισα μέσα από τις φωτογραφίες και τα συναισθήματα που κάθε μία από εμάς μοιράστηκε στην ομάδα μας. Και για αυτό σας ευχαριστώ όλες!

ΠΗΝΕΛΟΠΗ Κ., 2023

Θεραπευτική Φωτογραφία απο τη Δ.Ε.: Ενα ταξίδι έμπνευσης, κινητοποίησης, έκπληξης, μοιράσματος.Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με εκλεκτές προσωπικότητες, μια συνύπαρξη με άνοιγμα ψυχής. Ένα ταξίδι στο ανείπωτο, στο όνειρο… Ένα μαργαριτάρι καλά φυλαγμένο στο βυθο της ψυχής μου.

ΓΙΟΥΛΗ Μ. (2022)

Το σεμινάριο αυτό, για μένα, αποτέλεσε φάρο μέσα στη σκοτεινιά της ζωής μου. 

Συναντήθηκα και επικοινώνησα με ανθρώπους με τους οποίους μοιράστηκα τις πιο βαριές, τις πιο δύσκολες, τις πιο αιμοσταγείς καταστάσεις που βίωνα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Θεωρώ πως αυτή η επικοινωνία είναι κάτι διαφορετικό – ίσως και πιο πάνω από φιλία. Είναι άγγιγμα ψυχής. 

Αυτό είναι που κρατώ και μαζί με αυτό έμαθα πως η φωτογραφία δεν είναι μόνο μια εικόνα τυπωμένη σε χαρτί. Κάτι που βγαίνει με το πάτημα ενός κουμπιού… Μπορεί να γίνει βλέμμα, συναίσθημα, τρόπος έκφρασης, κατάθεση ψυχής, επικοινωνία…  

ΕΥΡΙΔΙΚΗ Π. (2022)

Μέσα απ’ αυτό το ταξίδι μαζί σας ανακάλυψα πτυχές του εαυτού μου που δεν ήξερα. Έμαθα να με αγαπώ περισσότερο!!! Έμαθα να εκφράζω τα συναισθήματά μου μέσα από μια φωτογραφία, να πλάθω μια ιστορία και να χάνομαι μέσα σε αυτή. Η ομάδα μου έδωσε κίνητρο να κινητοποιηθώ… Άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο να εκφραστεί!!! Αυτό το ταξίδι για μένα ήταν μαγικό. Άγνωστοι μεταξύ μας, καταθέσαμε τις ιστορίες μας, εκφράσαμε τους φόβους μας, μοιραστήκαμε τις ανησυχίες μας, χαρήκαμε με τις επιτυχίες των άλλων. Ζήσαμε όμορφες στιγμές, γελάσαμε, κλάψαμε, ταυτιστήκαμε και γίναμε μια γροθιά δυνατή ενάντια σε ότι μας ένωσε… Σας ευχαριστώ που σας γνώρισα… Ελπίζω να μη χαθούμε… 

ΕΛΕΑΝΑ Μ. (2022)

 

Η συμμετοχή μου στην ομάδα φωτογραφίας ήταν καθοριστική για να πάρω δύναμη και να συνεχίσω με αισιοδοξία τον αγώνα μου. Μέχρι τότε ήμουν μόνη σε όλο αυτό το ταξίδι του καρκίνου, αλλά μόλις ξεκίνησε η επαφή μου με την ομάδα, βρήκα άλλους 12 φίλους που με ένιωθαν και μου έδιναν κουράγιο. Μοιράστηκαν μαζί μου τις ιστορίες και τα συναισθήματά τους και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Σας ευχαριστώ όλους καθώς και το Eyes Of Light που ενώνει τις ζωές μας! 

ΓΕΩΡΓΙΑ Μ. (2022)

Αγάπη, θετική ενέργεια, φιλία, μοίρασμα, ευγνωμοσύνη, έμπνευση, αλληλοσεβασμός, παρότρυνση, εμπιστοσύνη, αλληλοκατανόηση, ενθάρρυνση, ενσυναίσθηση.

ΝΤΙΝΑ Κ. (2022)

Το μάθημα φωτογραφίας ήταν ένα φως στο σκοτάδι… Η διαδικασία να σκεφτώ και να εκφράσω καλλιτεχνικά και συμβολικά, σκέψεις, φόβους, ελπίδες, αλήθειες ήταν πολύ δημιουργική, με έβγαζε από το καβούκι μου για να μπορώ να πετάω στον ουρανό.

ΜΑΡΙΑ Π. (2021)

Ένα τεράστιο ευχαριστώ! Η βοήθεια στο να νιώσω καλύτερα ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι μπορείτε να φανταστείτε!

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ 14 (2023)

Συγχαρητήρια στη συντονίστριά μας, Δήμητρα για την ιδέα και τη στήριξή της στην προσπάθειά μας. Να συνεχίσει και με άλλα άτομα!

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ 14 (2023)

Θα θυμάμαι την αίσθηση του “ανήκειν”, την αίσθηση του κοινού βιώματος μιας ασθένειας, τη διαφορετικότητα αλλά και την ομοιότητα. Θα θυμάμαι πως ταυτίστηκα πολλές φορές με όλα τα μέλη της ομάδας, άλλοτε λιγότερο άλλοτε περισσότερο. Θαύμασα κάτι από/σε όλους και αντίστοιχα ένιωσα ότι όλοι μας έχουμε θαυμάσιες ικανότητες/χαρακτηριστικά. Ένιωσα ότι δεν είμαι μόνη, ότι μοιράζομαι και με κατανοούν. Θα θυμάμαι ότι συχνά ερχόμουν με εσωτερική ένταση ή δυσκολία και μόλις μοιραζόμουν ένιωθα ανάλαφρη, φτερό στον άνεμο. Είδα σε όλα τα μέλη, όσα “ξέχναγα’ να δω σε εμένα. Ένιωσα κοντά σε όλους… Μέσα μου έχω ένα χαμόγελο τώρα.

Ευχαριστώ πολύ όλους και τη συντονίστρια της ομάδας Δήμητρα Ερμείδου για αυτό το σύντομο αλλά πολύ μεστό ταξίδι. Για τις πόρτες που μας έδειξε και τα παράθυρα που άνοιξε. Χαίρομαι που ήμουν μέλος μιας ομάδας του Eyes of Light.

ΜΑΡΙΝΑ Π. (2023)

Μου δόθηκε η ευκαιρία μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία, να έρθω κοντά με άλλες γυναίκες που έζησαν ένα αντίστοιχο ταξίδι με εμένα, η κάθε μία με τον δικό της διαφορετικό τρόπο, ήταν μια διαδικασία που μου έδωσε δύναμη, μου έδωσε κουράγιο, μου έδωσε διάθεση για να δοκιμάσω να κάνω και εγώ τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Ελπίζω σε αντίστοιχα προγράμματα που θα μου δώσουν την ευκαιρία να βρεθώ σε μία μεγάλη αγκαλιά σαν αυτή που έζησα στο πρόγραμμα αυτό. Ευχαριστώ πολύ!

ΕΛΣΑ Α. (2023)

Και σιγά σιγά η ψυχολογία μου είναι πολύ καλύτερα χάρη στην Δ.Ε.! Μετά από μόνο δύο μήνες δίπλα σας, όλα άλλαξαν! Σας ευχαριστώ από καρδιάς!!! Η Θεραπευτική Φωτογραφία ΣΙΓΟΥΡΑ με βοήθησε! Γνώρισα εσάς και ακόμα 10 υπέροχους ανθρώπους που πλέον ΑΓΑΠΩ!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ι. (2022)

Πόσο ευλογημένη νιώθω που στην πιο δύσκολη, στην πιο αβέβαιη, στην πιο επώδυνη περίοδο της ζωής μου βρεθήκαμε! Πόσο πλούσια έγινα με τα μοιράσματα, με τις αγκαλιές, με τα γέλια και τα δάκρυα, με όλα τα αχ τα αληθινά! Μ., Χ., Σ., Ε., Τ., Δ., Ε., Α., Γ., Δ. … πολύτιμος θησαυρός είστε για μένα! Ο καθένας ξεχωριστά κι από ένα μαργαριτάρι… όλοι μαζί το πιο όμορφο, το πιο πολύτιμο δώρο που έλαβα σ’ αυτή την περιπέτειά μου!!!

Το ευχαριστώ είναι λίγο για τα ταξίδια που κάναμε παρέα… απερίγραπτη η δύναμη που γενναιόδωρα μοιράστηκε μέσα σε αυτή την οικογένεια… ευγνώμων!!! 

ΓΕΩΡΓΙΑ Τ. (2022)

Άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τον εαυτό μου, έγινα μέλος της ομάδας, και είδα την ζωή μου σαν μέρος ενός συνόλου και όχι σαν μονάδα που αγωνίζεται μόνη της. Ψάχνοντας μέσα από τις φωτογραφίες, συναντήθηκα με τον άνθρωπο που είχε δύναμη, θάρρος, αγάπη για τη ζωή. Αισθάνομαι ότι στην ομάδα μας, έκανα έναν κύκλο ενδοσκόπησης, και τώρα θα κρατήσω ότι πιο φωτεινό και θα συνεχίσω σε μια βάση αυτοσεβασμού, αυτοπροστασίας, και αυτοφροντίδας.

ΓΕΩΡΓΙΑ Τ. (2022)

Ένα μάθημα-ενδοσκόπηση στα βαθύτερα (και άγνωστα σε ένα βαθμό) συναισθήματά μας, όπως αποδοχή, συγχώρεση, φροντίδα, επιβράβευση, όρια, λύπη, θυμός, χαρά κ.α. ήρθε για να “ξεκλειδώσει” τα πιο σκοτεινά συναισθήματα και σκέψεις που η ασθένεια μας “κληροδότησε”. Μας ώθησε να βγούμε έξω (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στη φύση, στους φίλους, στην κοινωνία.

ΠΑΡΗΣ Π. (2021)

Ανακάλυψα έναν καινούργιο κόσμο. Χωρίς να το καταλάβω, άρχιζα να διακρίνω την ομορφιά δίπλα μου, να εστιάζω σ´αυτήν πολύ πιο συχνά, καθημερινά, σ´όλες μου τις δραστηριότητες. Συνάντησα εξαιρετικούς ανθρώπους και μοιράστηκα μαζί τους σκέψεις, συναισθήματα. Ήταν ένα χαρούμενο, πολύχρωμο ταξίδι σε “τόπους” όμορφους, “τόπους” αυτογνωσίας που απέπνεαν νοιάξιμο, τρυφερότητα, ευγένεια, μια γλυκιά θαλπωρή.

ΦΩΤΕΙΝΗ Φ. (2021)

Ένα φανταστικό πρόγραμμα με σεβασμό, ειλικρίνεια και Αγάπη!

Η χαρά της δημιουργίας σε κινητοποιεί… Το Eyes of Light είναι μια ενεργή παρέα που σε γεμίζει φως, ελπίδα και αισιοδοξία!

ΜΑΡΙΑ Λ. (2020)

Μέσα από εσάς, από τις σκέψεις σας, τα συναισθήματά σας, ένιωσα αυτά τα 2ωρα έντονες συγκινήσεις, ήρθαν στην επιφάνεια γνώριμες απορίες, καθώς και αυτά τα υγρά μάτια που από τη μια στιγμή στην άλλη, παίρνουν φωτιά. Τροφή για σκέψη, που με απασχολούσε όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Θυμόμουν κάτι που είπε κάποιος από εσάς και το σκεφτόμουν ξανά και χαμογελούσα. Ένιωθα σαν να είχα ένα κρυφό μυστικό περιμένοντας με ανυπομονησία το επόμενο ραντεβού μας, έτοιμη να εκτεθώ μπροστά σε ανθρώπους που ήξερα ότι δε θα χρειαζόταν να εξηγήσω πολλά, ούτε ότι θα ρωτούσαν από αδιακρισία. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας, καθώς και την εισηγήτρια που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία να γνωριστούμε και να μοιραστούμε!

ΓΙΩΤΑ Κ., 2023

Ήταν ένα όμορφο ταξίδι, μια εμπειρία που θα μας συντροφεύει και θα μας συνδέει… Ευχαριστούμε τη Δήμητρα για την ευκαιρία που μας έδωσε!

ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ 14 (2023)

Το μοίρασμα των εμπειριών μας που κάπου, κάπως μπορεί να συναντήθηκαν ή και όχι, οι αλήθειες που κρύφτηκαν και φανερώθηκαν στις φωτογραφίες, ο κόσμος μέσα από την ματιά του καθενός μας και το συνεχές “σπρώξιμο” για δημιουργικότητα λειτούργησαν πραγματικά θεραπευτικά για μένα. Κρατώ την αίσθηση της ανυπομονησίας και της δημιουργίας, την διακριτικότητα και την ασφάλεια της ομάδας ως υπενθύμιση αισιοδοξίας και μιας ζωής με περισσότερα “κλικ” από δω και πέρα… 

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Π. (2022)

Τέλος και Αρχή. Λίγο πριν αποχαιρετιστούμε θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την συμμετοχή στο μοίρασμα ιστοριών, συναισθημάτων, εικόνων, και χρωμάτων. Νομίζω ότι μέσα από την διαδικασία πήρα χρόνο να ταξιδέψω μέσα μου, να ανακαλύψω και να συνειδητοποιήσω πράγματα για μένα αλλά και τους γύρω μου. Ένιωσα ότι σε αυτό το εσωτερικό ταξίδι είχα συντροφιά, αποδοχή, και πρόθυμους ακροατές να μοιραστούν μαζί μου ιδέες, γνώσεις και συναισθήματα. Ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

ΔΗΜΗΤΡΑ Μ. (2022)

Τα βαθύτερα λόγια της ψυχής μας ακούστηκαν μέσα από τις εικόνες μας. Κάθε ιστορία ήταν για μένα ένα μάθημα ζωής! Ταυτίστηκα και μοιράστηκα και την δική μου ιστορία, η αποδοχή και η κατανόηση που δέχτηκα με γέμισαν χαρά και ελπίδα!! Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τις δημιουργικές συναντήσεις μας!!! 

ΑΘΑΝΑΣΙΑ Μ. (2022)

Ευγνωμοσύνη! Αυτή η λέξη γεμίζει το στήθος και το στόμα μου. Γιατί γνώρισα υπέροχες γυναίκες και ξαναένιωσα εμπιστοσύνη που την είχα χάσει πολύ καιρό πριν. Και με αυτή την εμπιστοσύνη, ανοίχτηκα, μίλησα και ήρθα ένα βήμα πιο κοντά σε εσάς αλλά και σε εμένα, στο ποια είμαι πραγματικά και άντεξα να δω εσάς και εμένα κατάματα και έτσι ακούμπησα το τραύμα μου και αυτό ήταν απελευθερωτικό. Τι ταξίδι… Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Π. (2022)

Η χαρά της δημιουργίας με κινητοποιούσε στο να είμαι ενεργή, όμως ταυτόχρονα με προσανατόλιζε όλο και περισσότερο στο φως, στην ελπίδα και στην αισιοδοξία που τόσο πολύ είχα ανάγκη… Μπορούσα να ονειρεύομαι και να κάνω την πραγματικότητα μου πιο υποφερτή. Με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησα στοιχεία του χαρακτήρα μου ικανά, ώστε να δω τον εαυτό μου με άλλο μάτι και επιτέλους να τον συγχαρώ.

ΝΤΙΝΑ Ν. (2020)

Είμαι ευγνώμων που ήμουνα σε αυτή την ομάδα, που γνώρισα όλα τα κορίτσια και εσένα Δήμητρα που χωρίς εσένα αυτό το ταξίδι δε θα είχε καν ξεκινήσει. Χαίρομαι που περπατήσαμε μαζί σε αυτό το μονοπάτι που μας έδειξες και μας έμαθες ότι υπάρχει κι αυτός ο τρόπος έκφρασης, μέσα από τη φωτογραφία. Τελευταίο μάθημα σήμερα και νοιώθω συγκινημένη, ευχαριστημένη, γεμάτη από όμορφες στιγμές. Θα μου λείψετε…

ΒΑΣΙΛΙΚΗ Φ. (2019)

Κατάθεση ψυχής μέσα από εικόνες, ότι πιο ενδιαφέρον έχω παρακολουθήσει.

ΔΗΜΗΤΡΑ Σ. (2019)

Ένα ανέλπιστο ταξίδι στο όνειρο και στη Ζωή που ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα το κάνω!

ΜΙΧΑΛΗΣ Μ. (2019)