Εθελοντές – Eyes of Light

Εθελοντές

Νικολίνα Αδάμ​

Σπουδάζει ψυχολογία και γλωσσολογία στο Λονδίνο. Της αρέσει πολύ να τραγουδάει και να παίζει πιάνο.

Η ανιδιοτέλεια πίσω από την πράξη του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και τους επιτρέπει να συνεργαστούν αρμονικά μέσα σε μία ομάδα. Μέσω του εθελοντισμού αξιοποιώ και αναπτύσσω συγκεκριμένες δεξιότητές μου οι οποίες με έχουν βοηθήσει στην μετέπειτα ζωή μου. Τέλος, μου υπενθυμίζει πως για να δω μία αλλαγή στον κόσμο και την κοινωνία που ζω, πρέπει πρώτα απ’όλα να βοηθώ και να προσφέρω εγώ η ίδια.

Επέλεξα το EYES OF LIGHT λόγω του στόχου που πρεσβεύει, και το γεγονός ότι είναι ένας πολύ καινούργιος οργανισμός, με τόσο πρωτοποριακές και δημιουργικές δράσεις και ταυτόχρονα τόσο ιερό σκοπό. Η θεραπεία μέσω τέχνης είναι ένας  αναπτυσσόμενος κλάδος, που μόνο τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει και στην Ελλάδα. Επειδή σπουδάζω ψυχολογία στο Λονδίνο, βλέπω πως η εικαστική θεραπεία είναι κάτι πολύ σύνηθες εκεί. Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση και θέλησα πολύ να το υποστηρίξω όπως μπορώ και στη χώρα μου. 

Γιώργος Λάτσης

Είναι MSc ερευνητής με δημοσιεύσεις πάνω στον τομέα της σύνθεσης καινοτόμων αντικαρκινικών φαρμάκων. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το ΜΒΑ του, με στόχο να μοχλεύσει τις γνώσεις του έτσι ώστε να βοηθήσει να ζουν οι συνάνθρωποι μας πιο υγιείς και χαρούμενες ζωές. Στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να διαβάζει βιβλία και να βλέπει ταινίες.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ για μένα σημαίνει διεύρυνση εμπειριών και ευκαιρία για κοινωνική προσφορά.

Επέλεξα το EYES OF LIGHT γιατί ταυτίζομαι με το όραμά του.

Γιάννης Φυλάκης

Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Εργάζεται ως Social Media Manager, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον αθλητισμό, με το Taekwon-do, το Crossfit, και τους παραδοσιακούς χορούς.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ για μένα σημαίνει να προσφέρεις απλόχερα ό,τι μπορείς σε όποιον το χρειάζεται. 

Επέλεξα το EYES OF LIGHT διότι δραστηριοποιείται στο κομμάτι του καρκίνου και της φωτογραφίας.

Κατερίνα Τρέσσου

Είναι καθηγήτρια Αγγλικών. Σπουδάζει παράλληλα Νοηματική και στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να φωτογραφίζει για τα social, blogging, να ταξιδεύει και να μαθαίνει νέες κουλτούρες και γλώσσες.

Σε μια ιδανική κοινωνία οι άνθρωποι θα ανταλλάσουν γνώσεις και όχι χρήματα. Ο καθένας θα προσφέρει βοήθεια όπου είναι απαραίτητο με τις γνώσεις που κατέχει και ως αντάλλαγμα θα δέχεται γνώση σε κάτι που υστερεί. Θα φτάνει ο άνθρωπος λοιπόν σε μια πνευματική πληρότητα, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς οικονομικές απαιτήσεις.

Γιατί στο EYES OF LIGHT; Νομίζω ότι η επιλογή μου αυτή ήταν μονόδρομος. Έχω χάσει την μαμά μου από καρκίνο και μου αρέσει πολύ η φωτογραφία. Δεν ξέρω αν εκείνη θα επέλεγε αυτόν τον τρόπο για να έχει μια αίσθηση κανονικότητας, πολλά όμως από τα πράγματα που έχει τύχει να μεταφράσω τα είχα δει στην δική της καθημερινότητα.

Ασημίνα Αλτάνη

Ολοκλήρωσε πρόσφατα τις σπουδές της στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και την πρακτική της άσκηση στο ΚΠΙΣΝ. Αγαπημένη της ενασχόληση είναι η ανάγνωση, αλλά και η συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων.​

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ για μένα σημαίνει να σέβεσαι τον εαυτό σου και το γεγονός πως είσαι άνθρωπος. Είναι το μαγικό φίλτρο που μας κάνει να νοιαζόμαστε λίγο περισσότερο, να αγαπάμε λίγο πιο ουσιαστικά και να χαμογελάμε λίγο πιο ειλικρινά. Ο εθελοντισμός με βοηθά να μη σταματήσω ποτέ να πιστεύω στον άνθρωπο και τη δύναμή του!

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προσπαθεί με δικές του δυνάμεις και χωρίς πλήθος χορηγιών, να προσφέρει, προκαλεί τον σεβασμό και την εκτίμησή μου. Επομένως, θεωρώ και τιμή μου να μπορώ να συμβάλλω σε αυτό το έργο.

Δήμητρα Πατρικαράκου

Έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ. Εργάζεται σε αυτόν τον κλάδο πέντε χρόνια και ο εθελοντισμός είναι πάνω από δεκαετία κομμάτι της καθημερινότητας της.

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ για μένα δίνει ευκαιρίες. Μαθαίνεις, ζεις, αναπτύσσεσαι, προσφέρεις. Κυρίως όμως, ανακαλύπτεις τόσο τους άλλους, όσο και εσένα.

Επέλεξα το Eyes of Light λόγω του Οράματός του.

Νάγια Λατίφη

Είναι 25 ετών και έχει σπουδάσει Νομική και Marketing. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με το χορό και της αρέσει να διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ για μένα είναι τρόπος ζωής. Σημαίνει προσφορά, ανιδιοτέλεια και αγάπη για το συνάνθρωπο.

Επέλεξα τον οργανισμό EYES OF LIGHT γιατί θεωρώ το έργο του και το όραμα των δημιουργών του πρωτοποριακό και ιδιαίτερο για τα ελληνικά δεδομένα. Η αγάπη μου για τους άλλους και κυρίως ο θαυμασμός μου για ανθρώπους που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες χωρίς να χάνουν το ψυχικό τους σθένος με οδήγησαν στην επιλογή μου. Θεωρώ ότι στη χώρα μας θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η θέση της Τέχνης στη βελτίωση της ψυχικής υγείας και το Eyes of Light σίγουρα συνεισφέρει ως προς αυτό.

Κατερίνα Παπουτσά

Είναι αρχιτέκτονας, ενώ παράλληλα κάνει το μεταπτυχιακό της στον Ψηφιακό Πολιτισμό, τις Έξυπνες πόλεις, το ΙοΤ και τις Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες. Η τέχνη, τα ταξίδια και τα βιβλία αποτελούν τις βασικές προτεραιότητές της στον ελεύθερό της χρόνο.

Για μένα ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ είναι στάση ζωής. Είναι η επιθυμία να βοηθήσεις τόσο τον συνάνθρωπό σου, όσο και την ίδια την κοινωνία μέσα από προσωπικό έργο, προσφέροντας αφιλοκερδώς και αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο.

Επέλεξα το EYES OF LIGHT καθώς θέλω να συμβάλλω ενεργά στον στόχο του, την προώθηση των εικαστικών τεχνών για την άμεση ωφέλεια ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου και σοβαρών νόσων, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ζωή Αγγελίδου

Είναι τελειόφοιτη Αγγλικής Φιλολογίας, με ειδικότητα στην Επικοινωνία και τα Νέα Μέσα, και θαυμάστρια της σουρεαλιστικής τέχνης και του κινηματογράφου. Της αρεσουν οι ξένες γλώσσες και τα ταξιδια, αγαπάει τη φύση και τα ζώα. Μεγάλη της αδυναμία η γάτα της.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ για μένα είναι να βοηθάω όπου υπάρχει ανάγκη, να συνεισφέρω σε κάτι με όποιον τρόπο μπορώ.

Επέλεξα το EYES OF LIGHT γιατί μου αρέσει το έργο τους. Φάνηκε μια καλή ευκαιρία.

Πέγκυ Παπαγιαννάκη

Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλωσσολογία στο ΕΚΠΑ. Παράλληλα, είναι κάτοχος του Professional Diploma in Digital Marketing από το ALBA Business School. Αγαπάει τις βόλτες δίπλα στη θάλασσα και το καλοκαίρι.

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ είναι ένα υπέροχο ταξίδι μέσω του οποίου μπορεί κανείς να αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα στην κοινωνία, ως ενεργός πολίτης.

Έχοντας βιώσει από κοντά τις μάχες με τον καρκίνο από πολύ αγαπημένο και συγγενικό μου πρόσωπο και γνωρίζοντας τις δυσκολίες, επέλεξα να προσφέρω εθελοντικά σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ο οποίος βοηθά και ενδυναμώνει ψυχικά τους ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου.

Ανδρέας Κουβαράς

Είναι τριτοετής φοιτητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, και παρακολουθεί παράλληλα ένα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πληροφοριακών Συστημάτων στο Linnaeus University, στη Σουηδία. Έχει ήδη ολοκληρώσει Ναυτιλιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μεταπτυχιακό στο Εμπορικό Δίκαιο (με ειδίκευση το Ναυτικό Δίκαιο) στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχει πάθος με τις ξένες γλώσσες και γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, ενώ παραδίδει μαθήματα σκάκι σε παιδιά, σε διάφορα σχολεία της Αττικής.

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ για μένα συνοψίζεται στη φράση του Mahatma Gandhi: “Be the change you wish to see in the world.” (Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο).

Το EYES OF LIGHT μου κέντρισε το ενδιαφέρον από το πρώτο λεπτό που διάβασα την ανακοίνωση για εύρεση εθελοντών! Η ενασχόληση μου, συνδυάζει τόσο τις διοικητικές γνώσεις που έχω ήδη αποκτήσει, όσο και τις σπουδές μου στην Ιατρική. Η θεραπεία του καρκίνου αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ιατρική κοινότητα. Αν ως μελλοντικοί ιατροί, δεν καταφέρουμε να βρούμε το “φάρμακο” για την θεραπεία του, ας προσφέρουμε τα καλύτερα δυνατά συναισθήματα στους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα, τους Survivors του καρκίνου!